«Παράγουμε το μέλλον»: Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ σε οινοποιείο στην Αττική

«Παράγουμε το μέλλον»: Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ σε οινοποιείο στην Αττική

Η ΟΝΝΕΔ, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Παράγουμε το Μέλλον» που αφορά την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, επισκέφθηκε τους πρότυπους χώρους του Οινοποιείου Παπαγιαννάκου, που εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Το οινοποιείο, που ιδρύθηκε το 1919, έχει αναδείξει τέσσερις γενιές οινοποιών και τώρα το έχουν αναλάβει τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Ενώ ξεκίνησε από ένα παραδοσιακό οινοποιείο, πέρασε στο χώρο της εμφιάλωσης και των εξαγωγών με το 90% της παραγωγής του το 2020 να διοχετεύεται προς χώρες του εξωτερικού. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρόεδρος και τα στέλεχη της ΟΝΝΕΔ ξεναγήθηκαν από τον από τον ιδιοκτήτη κ. Γιάννη Παπαγιαννάκο στο σύνολο των εγκαταστάσεων του οινοποιείου, παρακολούθησαν το χώρο και τη διαδικασία της εμφιάλωσης, ενώ συνομίλησαν  για την διαδικασία παραγωγής των προϊόντων.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι ξεχωριστές ανάγκες του κλάδου της οινοποιείας, οι ποικιλίες κρασιών που παράγονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, αλλά και οι μελλοντικές προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να στηριχθούν ακόμη περισσότερο οι Έλληνες παραγωγοί και τα ελληνικά προϊόντα, καθώς και σε τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να συμβεί. Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και στις παράλληλες δραστηριότητες που προσφέρει η επιχείρηση, τόσο στον τομέα του οινοτουρισμού, όσο και στις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στηρίζει την οικονομία της χώρας κι εμείς πρέπει να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας, αλλά ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι φέρνουν πνοή ανανέωσης και καινοτομίας στον τρόπο παραγωγής. Μια από τις προτεραιότητές της καμπάνιας μας, άλλωστε, είναι η προβολή παραδειγμάτων νέων ανθρώπων όπως ο Γιάννης που συνεχίζουν την οικογενειακή τους παράδοση, εξελίσσοντάς την ακόμη περισσότερο.

 Η πρωτογενής παραγωγή μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές στην ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να αναδείξουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε πτυχής αυτού του κλάδου σε ολόκληρη τη χώρα και να συνδιαμορφώσουμε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ακόμη ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Απόστολος Γούτας, ο αν. Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Κρικέλας, ο πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ  Ανατολικής Αττικής  Μιχάλης Σαλίβερος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Μαρκοπούλου Φίλιππος Ρέρρας και η πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Λαυρεωτικής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Μαγγανά.