Παπαλεξόπουλος: Κλίμα, ενέργεια, ανταγωνιστικότητα οι βασικές προτεραιότητες

Παπαλεξόπουλος: Κλίμα, ενέργεια, ανταγωνιστικότητα οι βασικές προτεραιότητες

Το τρίπτυχο κλίμα, ενέργεια, ανταγωνιστικότητα (ειδικά της βιομηχανίας) περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος ως βασικές προτεραιότητες για την επόμενη χρονική περίοδο, σε ομιλία του αμέσως μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του Συνδέσμου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιείται σήμερα.

Συγκεκριμένα στάθηκε στην ανάγκη να δώσουμε έμφαση σε αυτό το τρίπτυχο "για μια επιτυχημένη πράσινη μετάβαση, στην οικονομία της γνώσης μέσω της καινοτομίας και ψηφιοποίησης, και της διασύνδεσης επιχειρηματικότητας / έρευνας με τα πανεπιστήμια", τονίζοντας ότι ο ΣΕΒ έχει υπογράψει 7 συμφωνίες συνεργασίας με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Ακόμη αναφέρθηκε στην ενίσχυση της κατάρτισης, και επανακατάρτισης (Upskilling/Reskilling) σε σύγχρονες τεχνικές και στις οριζόντιες δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από πρακτικές πρωτοβουλίες.

«Στον ΣΕΒ, κατέληξε, πιστεύουμε βαθιά στην ικανότητα της χώρας να αναπτύσσεται βιώσιμα και να δημιουργεί ευκαιρίες για την κοινωνία. Πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικά θετικό ρόλο σ' αυτή την κατεύθυνση. Η κατάκτηση αυτού του οράματος προϋποθέτει - από όλους μας - αλλαγές και τομές: να αναπτύξουμε και να παράξουμε σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες με καινοτόμο πνεύμα και ανατρεπτικές ιδέες. Να ανοιχτούμε πέρα από τα σύνορά μας. Να επενδύσουμε στους ανθρώπους, στη γνώση και στις δεξιότητες, σε καλύτερες θέσεις εργασίας. Να δουλέψουμε μαζί με την πολιτεία και τους φορείς της κοινωνίας. Να βάλουμε στο DNA της οικονομίας μας τη βιωσιμότητα, το δυναμισμό, τη συνεχή εξέλιξη. Αυτό το όραμα φιλοδοξεί να υπηρετεί ο ΣΕΒ".

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, στο ΔΣ του ΣΕΒ εισέρχονται ως νέα μέλη η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου της Google ΝΑ Ευρώπης, η κυρία Νάγια Καλογεράκη της Coca-Cola HBC A.G. (CCHBC) και η κυρία Ασημίνα Τζίκα, της βιομηχανίας αλουμινίου ΕΛΒΙΑΛ. Αλλαγές επήλθαν και στη σύνθεση του 90μελούς Γενικού Συμβουλίου, στο οποίο εισέρχονται εκπρόσωποι από 7 εταιρίες τεχνολογίας/start-ups, ενισχύεται η συμμετοχή των γυναικών, ενώ ενδυναμώνεται η συμμετοχή επιχειρήσεων από την περιφέρεια με 15 εκπροσώπους.

Τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς έκαναν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος O. Βιδάλης και ο γενικός διευθυντής Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει το απόγευμα η ανοικτή εκδήλωση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ τους για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.