Παπαευαγγέλου: Τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου η απόφαση για 3η δόση εμβολίου

Παπαευαγγέλου: Τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου η απόφαση για 3η δόση εμβολίου

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα αποφασίσει η επιτροπή ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου  δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3  εκτίμησε ότι αυτοί που θα χρειαστούν τρίτη δόση πιθανότατα θα είναι όσοι έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και έχουν χαμηλή ανοσολογική επάρκεια.

Την ίδια ώρα και, οι αρχές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν εάν οι «αναμνηστικές δόσεις» χρειάζονται για συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες.

«Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα. Την απόφαση την επωμιζόμαστε εμείς όταν δεν έχουμε τη στήριξη του (υπόλοιπου) κόσμου. Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη απόφαση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ Νάχμαν Ας, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για την υγεία, που φιλοξένησε ο ιστότοπος «Ynet».

«Από τη μία θέλουμε να δούμε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και να βασιστούμε στα δεδομένα μας εξετάζοντας εάν πραγματικά υπάρχει εξασθενημένη ανοσία και από την άλλη υπάρχει μια έξαρση και θέλουμε να σταματήσουμε αυτήν την έξαρση», υπογράμμισε ακόμα.