Παπαευαγγέλου: Απαραίτητος ο εμβολιασμός παιδιών - Πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες

Παπαευαγγέλου: Απαραίτητος ο εμβολιασμός παιδιών - Πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες

Τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών εξήγησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Παράλληλα εκτίμησε ότι το νέο κύμα της πανδημίας θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες. Κάλεσε ακόμη τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, τα δεδομένα ασφάλειας αφορούν την ηλικιακή ομάδα 12 -15 ετών και σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια.

Γιατί είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός παιδιών

 

Η Β. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα παιδιά 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών», ξεκαθαρίζοντας ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δύο δόσεις εμβολίου.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας είπε πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομείο και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως είπε δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

Πιο ήπιο σε νοσηλείες το νέο κύμα

 



«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, δήλωσε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

Τέλος, μιλώντας για τους αρνητές των εμβολίων είπε πως «μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να ακούν τα θεσμικά όργανα», ενώ σημείωσε ότι «τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».