Πανελλήνιες: Πτώση 300-1.000 μορίων αναμένεται στις βάσεις τριών πεδίων

Πανελλήνιες: Πτώση 300-1.000 μορίων αναμένεται στις βάσεις τριών πεδίων

Κατά 300 έως 1.000 μόρια θα πέσουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 1ο, το 2ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα». Αντίθετα, ανοδική τάση αναμένεται στο πεδίο 4 που περιλαμβάνει τις σχολές οικονομικών και πληροφορικής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται αυτές τις μέρες τα βαθμολογικά στοιχεία της φετινής εξεταστικής διαδικασίας, κάνουν λόγο για εντυπωσιακή πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, 1 στους 4 υποψήφιους αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογία κάτω από 10, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας, που παραδοσιακά υποδέχονταν κάθε χρόνο φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες.

Οι βάσεις θα ανακοινωθούν επισήμως την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη και το αργότερο την Πέμπτη.

Την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν τα προσωπικά αποτελέσματά τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, ενώ πίνακες θα αναρτηθούν και στα σχολεία.