Πανελλαδική στάση των ταξί – Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή της Beat κατά του Λυμπερόπουλου

Πανελλαδική στάση των ταξί – Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή της Beat κατά του Λυμπερόπουλου

Χωρίς ταξί μένει η χώρα από τις 4 τα ξημερώματα σήμερα Πέμπτη και για δώδεκα ώρες λόγω της πανελλαδικής στάσης εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων της Αθήνας, στις 09.00, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή της εταιρείας BEAT κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κ. Δανδράκης ζητά αποζημίωση, ύψους 260.000 ευρώ, για όσα έχει διατυπώσει δημόσια στο πρόσφατο παρελθόν ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει καταφερθεί πολλάκις κατά της Taxibeat, νυν Beat.

Όπως έχει κάνει γνωστό ο κ. Δανδράκης, αν το δικαστήριο δικαιώσει την Beat, τότε αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για αγορές οχημάτων για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

«Δεν περίμενα να έχει τέτοια ισχύ ένας συνδικαλιστής, ώστε να μπορεί να επικαλείται ως μάρτυρες υπουργούς»! Με αυτή τη φράση, ο ιδρυτής της Taxibeat, Νίκος Δανδράκης, έδωσε χθες το στίγμα του εγχώριου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, αναφερόμενος στον αρχισυνδικαλιστή του σωματείου των ταξί (ΣΑΤΑ), Θύμιο Λυμπερόπουλο και στον ανένδοτο που ο τελευταίος έχει κηρύξει προς την εταιρεία του.

«Δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για συνειδητή επιλογή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί, η οποία ζητά: 

- Πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας από όλους είτε πρόκειται για μεμονωμένο ταξιτζή είτε για δίκτυο ή για διαμεσολαβητική εταιρεία.

- Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (ΙΧ), που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.

- Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.