Πανελλαδικές: Κλείνει η αυλαία σήμερα για τα ΓΕΛ με Χημεία, Οικονομία, ΑΟΘ

Πανελλαδικές: Κλείνει η αυλαία σήμερα για τα ΓΕΛ με Χημεία, Οικονομία, ΑΟΘ

Σε Οικονομία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και χημεία  (νέο και παλαιό σύστημα) εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, με την αυλαία να πέφτει στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού και να ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα, που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Όσον αφορά τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν με την εξέταση των Αγγλικών (1η Ιουλίου) και θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2 και 3 Ιουλίου, αντίστοιχα) και στις γλώσσες θα εξεταστούν στα Ιταλικά στις 4 Ιουλίου, στα Γερμανικά 6 Ιουλίου, στα Γαλλικά 7 Ιουλίου και στα Ισπανικά 8 Ιουλίου. Ακολουθούν έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7).

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αναμένονται στις 10 Ιουλίου, προκειμένου μετά να ακολουθήσει η κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων. Υπενθυμίζεται ότι φέτος ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα εισαχθούν στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται σε 77.970.