Παναγιωτόπουλος: Συνεχίζουμε την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας μας

Παναγιωτόπουλος: Συνεχίζουμε την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας μας

Η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας «έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά όχι αρκετά ικανοποιητικό ώστε να μας αφήσει να εφησυχάζουμε» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουάριου, στο χαιρετισμό του, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του απερχομένου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από τον πτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη στον αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι.

Σύμφωνα με τον Υπουργό «το έργο που έχει παραχθεί είναι σημαντικό, αναβαθμίζει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας και σε μέσα, αλλά και σε προσωπικό. Αυτός ήταν ο διπλός άξονας στον οποίο κινηθήκαμε, να καλύψουμε με ρυθμούς πολύ εντατικούς, τις ανάγκες, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό».

«Η ημέρα είναι κάπως περίεργη διότι ταυτόχρονα και λυπάμαι, και χαίρομαι. Λυπάμαι που αποχωρεί ο πτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης από το αξίωμα του αρχηγού του ΓΕΑ και παράλληλα χαίρομαι που αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς το αξίωμα του αρχηγού ΓΕΑ» υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Εκείνο», συνέχισε, «που αισθάνομαι σε σταθερή βάση είναι ότι εκτιμώ το έργο και των δύο, τη συνεργασία και με τους δύο, και φυσικά τα απτά δείγματα και αποτελέσματα αυτής της δουλειάς και αυτής της συνεργασίας». Για τον αποχωρήσαντα αρχηγό, επισήμανε ότι «η συνεργασία ήταν πιο καθημερινή και πιο στενή εκ των πραγμάτων, μπορώ να πω».

Ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας «έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά όχι αρκετά ικανοποιητικό ώστε να μας αφήσει να εφησυχάζουμε και να αισθανόμαστε ότι κάπου φτάσαμε και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο». «Υπάρχουν», συμπλήρωσε, «και άλλα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν».

Ευχαρίστησε τον απερχόμενο αρχηγό «για την πολύτιμη βοήθειά του, καθοριστική σε κάποιες φάσεις όπου προωθούσαμε με πολύ δύσκολα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, προγράμματα και υποπρογράμματα στα εξοπλιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Αποχωρεί όχι μόνο πλήρης ημερών γιατί εξάντλησε τα όρια της θητείας του αλλά και πλήρης έργου, γιατί συνετέλεσε πολύ σημαντικό έργο το οποίο πραγματικά όπως είπε, βάζει τις βάσεις για την επόμενη μέρα της Πολεμικής Αεροπορίας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ευχήθηκε, δε, «καλή δύναμη, καλή θητεία στον νέο αρχηγό». «Έχει», είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «όλες τις προϋποθέσεις για να είναι ένας θαυμάσιος νέος αρχηγός κι είμαι σίγουρος ότι και εδώ η συνεργασία μας θα είναι άψογη».

«Η δουλειά που γίνεται δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας ανθρώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, ο υφυπουργός, ο γενικός γραμματέας, ο πρώην υφυπουργός, ο οποίος κι αυτός ήταν απόλυτα στοιχημένος στο έργο και στην αποστολή, αλλά και φυσικά τα στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με την καθοριστική συμβολή του στο συνολικό σχεδιασμό, οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων με την εξαιρετική μεταξύ τους συνεργασία, συνθέτουν μία ομάδα η οποία πραγματικά δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.