ΠΑΜΕ σε Ε. Αχτσιόγλου: «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα - Δεν θα ολοκληρώσετε το έγκλημα»

ΠΑΜΕ σε Ε. Αχτσιόγλου: «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα - Δεν θα ολοκληρώσετε το έγκλημα»

«Έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, που αντιδρά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, φτάνοντας μέχρι το γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στο κτίριο.

Αρχικά οι διαδηλωτές που πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σήκωσαν τα ρολά προκειμένου να μπουν στην στοά, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς. Στην συνέχεια έσπασαν την τζαμαρία του υπουργείου για μπουν τον χώρο, ενώ στην ταμπέλα με την ονομασία του υπουργείου κόλλησαν... νέα επιγραφή η οποία έγραφε «Υπουργείο Ε.Ε – ΔΝΤ – Εργοδοσίας».

Μάλιστα, οι διαδηλωτές μπήκαν στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, όπου βρισκόταν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, όπου φώναξαν συνθήματα παρουσία των ΜΜΕ, ενώ ακολούθησαν έντονοι διάλογοι.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατηγόρησαν την υπουργό Εργασίας ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία. «Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, καθώς και ότι «για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα», «πάρτε το πίσω», «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας είπε στους διαδηλωτές ότι «Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε», ενώ στη συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε «Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση».

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια στις αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο γενικότερα.