Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε κυβερνητική υπηρεσία

Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε κυβερνητική υπηρεσία

Ένας καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε σήμερα σε γραφεία κυβερνητικής υπηρεσίας στο Πακιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 70, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Μια φράξια των πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που είχε στόχο ένα παράρτημα της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Ταυτοτήτων (Nadra), η οποία εκδίδει τα δελτία ταυτότητας στη χώρα, στη βορειοδυτική πόλη Μαρντάν, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

"Ένας καμικάζι βομβιστής που οδηγούσε μια μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά έπληξε το γραφείο στην Μαρντάν όπου περίμενε στην ουρά μεγάλος αριθμός ανθρώπων", δήλωσε στο Ρόιτερς ο αστυνομικός Ναΐμ Χαν.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 78 τραυματίσθηκαν, 28 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Μπιλάλ Άχμαντ Φάιζι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ ουρ Αχράρ, μια φράξια των Ταλιμπάν του Πακιστάν που μάχεται για την ανατροπή της κυβέρνησης και την επιβολή στη χώρα του νόμου των ισλαμιστών.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχανουλάχ Εχσάν δήλωσε πως το γραφείο ήταν τμήμα του "άθεου πακιστανικού κράτους" και γι'' αυτό αποτελούσε θεμιτό στόχο.

"Με τη θέληση του Θεού, θα βάλουμε στόχο όλους τους πακιστανικούς οργανισμούς που μετέχουν είτε άμεσα είτε έμμεσα σ'' αυτόν τον πόλεμο", ανέφερε σε δήλωσή του ο Εχσάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ