Παγώνη: Τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα

Παγώνη: Τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα

Να εισέρχονται στα σούπερ μάρκετ με rapid test και διπλή μάσκα οι ανεμβολίαστοι, πρότεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) η Ματίνα Παγώνη. Όπως εξήγησε, στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ., οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας η κ. Παγώνη επανέλαβε τη θέση της ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους.

Εκτίμησε ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζονται καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά». Είπε επίσης ότι δεν θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση περί lockdown ακόμη και για ανεμβολίαστους μόνο και τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία.

Δύσκολα Χριστούγεννα


Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους σαν να χάνουμε σχεδόν δύο πούλμαν. Συνέστησε προσοχή στα εορταστικά τραπέζια ως προς τον αριθμό των ατόμων.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» τόνισε η κ. Παγώνη και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

Για τις δηλώσεις Πολάκη και Σκέρτσου

Απάντησε στον Παύλο Πολάκη που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων, λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει δει όλες τις μελέτες, διαφορετικά είναι άστοχη η παρατήρηση που έκανε.

«Δεν ισχύει, γιατί το εμβόλιο όχι μόνο είναι αποτελεσματικό, είναι πολύ αποτελεσματικό και για όλες τις μεταλλάξεις. Και ενημερώνω τον κ. Πολάκη και για τη Δέλτα plus», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου περί μελετών για τη μεταδοτικότητα στους αστυνομικούς, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι ήθελε να αναφερθεί στο πολύ ψηλό ιικό φορτίο στα νοσοκομεία ωστόσο «έπρεπε να το σταματήσει εκεί». Οι μελέτες, πρόσθεσε, δεν ξεχωρίζουν, είναι όλοι μέσα.