Παγώνη: Όσοι καταλήγουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Παγώνη: Όσοι καταλήγουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε εκ νέου η  Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από την Όμικρον και να διασωληνωθούν και τους προέτρεψε να κάνουν το εμβόλιο τονίζοντας πως «η τρίτη δόση είναι αυτή που μπορεί να σώσει κόσμο και από την Όμικρον».

Μιλώντας στο Mega η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι στα νοσοκομεία επικρατούν 50% η Δέλτα και 50% η Όμικρον. «Στις ΜΕΘ μέχρι τώρα έχουμε Δέλτα. Αυτό που βλέπουμε από τις εφημερίες μας είναι ότι η Όμικρον είναι πολύ επιθετική, αλλά ιδιαίτερα στους ανεμβολίαστους. Με πιο σοβαρά συμπτώματα είναι οι ανεμβολίαστοι» και πρόσθεσε ότι «η τρίτη δόση είναι αυτή που μπορεί να σώσει κόσμο και από την Όμικρον, γιατί προφυλάσσει σε υψηλά ποσοστά», δήλωσε.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο διασωλήνωσης όσοι είναι ανεμβολίαστοι και πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα χαρακτήρισε λάθος την πενταήμερη καραντίνα των ασθενών και ζήτησε να αυξηθεί. «Όσο εμβολιασμένος και να είσαι, όσο και τα απλά συμπτώματα να έχεις, μπορεί την πέμπτη μέρα να μην έχεις τίποτα από αυτά τα συμπτώματα, όμως είσαι τόσο καταβεβλημένος από τη νόσο και δεν μπορείς να πας να δουλέψεις. Είναι δυνατόν να λέμε 5 μέρες και γύρνα να δουλέψεις;», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια «Οι πιο δύσκολοι είναι οι ανεμβολίαστοι. Έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα και γι’ αυτό μένουν περισσότερο χρονικό διάστημα».