Παγώνη: Ίσως δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Παγώνη: Ίσως δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, καθώς πρόκειται για τους δύο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε δε ότι ίσως δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σταδιακά. 

Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη όταν επιστρέψει ο κόσμος από τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα συμβάντα θα φανούν από αυτό το δεκαπενθήμερο, διαβλέποντας τη λήψη μέτρων μετά την Πρωτοχρονιά. Πάντως δήλωσε ότι θεωρεί υπερβολικό το να φτάσουν στις 15.000 τα κρούσματα.

Η κ. Παγώνη προέτρεψε όποιον έχει συνάχι να μην πηγαίνει στη δουλειά του, καθώς, όπως είπε τα συμπτώματα της Όμικρον είναι απλά, όπως «μπούκωμα».

Για τη μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι τα στοιχεία είναι από την Ευρώπη και από την Αφρική και οι ασθενείς που καλούνται να διαχειριστούν στα νοσοκομεία έχουν προσβληθεί από τη Δέλτα.

Σχετικά με τα σενάρια για την εστίαση, ανέφερε ότι μπορεί να παραμείνουν καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις, το οποίο είναι προτιμότερο από το να κλείσει ένα μαγαζί.

«Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη εκτίμησε πάντως ότι το Μάιο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.