Π. Σκουρλέτης: Φωνάζουν στη ΝΔ για να μην καταλήξουν ΠΑΣΟΚ

Π. Σκουρλέτης: Φωνάζουν στη ΝΔ για να μην καταλήξουν ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ ζητά την παραίτηση Τσίπρα, προκειμένου να διατηρήσει συσπειρωμένη τη βάση της, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για αδυναμία «να αρθρώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δική του πρόταση».

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο κόκκινο» εξήγησε ότι «έτσι, προσπαθεί να καλύψει αυτό το γεγονός με “ακραίες” ή τελικά “άστοχες απαιτήσεις”, καθώς δεν προκύπτει καμία αναγκαιότητα για κάλπες, όπως και να το προσεγγίσει κανείς».

Τόνισε ότι ενόψει ΔΕΘ υπάρχουν οι ενδείξεις ότι οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη στρέφονται κυρίως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αντί να συγκροτούν μία σοβαρή πολιτική πρόταση. Το κόμμα της ΝΔ είναι σε τέλμα και δεν έχει απαλλαγεί από το φορτίο της αναξιοπιστίας, λόγω όσων έκανε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στη συνέντευξή του, ενώ έκανε λόγο για «στρατηγικό αδιέξοδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επιλέγονται τεχνικές και αντιπαραθέσεις χωρίς βάθος, με στόχο τη συντήρηση της αντιπαράθεσης για τη συσπείρωση της βάσης, για να μην πάθει ό,τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά. Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική, ώστε τελικά να θέσει σοβαρά θέμα παραίτησης της κυβέρνησης, εκτίμησε.

Ερωτηθείς για τις προσπάθειες σύμπλευσης ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού σημείωσε ότι πρόκειται για αδιέξοδη κατάσταση, καθώς δεν μπορούν να διατυπώσουν κάτι, σε έναν χώρο που ιστορικά σφράγισε μέσω του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα, αυτός ο χώρος είναι ετερόφωτος, τόνισε.

Αναφορικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το κόμμα του «ανταποκρίθηκε σε πολλά από αυτά που είπε στην περυσινή ΔΕΘ, στο επερχόμενο συνέδριο αναζητείται ο νέος ρόλος του κόμματος».

«Θα ήταν χαμένη ευκαιρία απλώς να απευθύνει ένα "ωσανά" προς την κυβέρνηση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι κόμμα χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες επεξεργασίες και να καταθέτει τις δικές του προσεγγίσει στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και στρατηγικές, είναι απαραίτητο ως μπούσουλας και πυξίδα. Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει επίσης να πατάει σε ένα μαζικό κόμμα που μεταφέρει εμπειρίες και διορθώνει πολιτικές.

Μιλώντας για τη φετινή ΔΕΘ σχολίασε ότι «μπορούμε να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό σε αρκετά από αυτά που είχαμε πει», όπως:

- Στην προστασία των κύριων συντάξεων από μειώσεις μέχρι τα 1.300 ευρώ
- στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας, με κεφάλαια που οι δανειστές ήθελαν να κατευθύνουν αλλού
- στην εικόνα της οικονομίας για την οποία σήμερα σχεδόν ομολογείται ότι η Ελλάδα έχει «περάσει τον κάβο»
- στην προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων ενέργειας και την ακύρωση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ

Αναφερόμενος στην πρόσφατη θεομηνία, σημείωσε: »Πληρώνουμε σε όλα τα επίπεδα και με ακραίο τρόπο, στον παρόντα χρόνο, τις καθυστερήσεις, τις αμαρτίες, τα λάθη και τις παραλήψεις των προηγούμενων δεκαετιών».

Όλα αυτά που συμβαίνουν αποτυπώνουν τις συμπεριφορές αυτές και παθογένειες του κράτους, τον κακό σχεδιασμό των έργων ή την έλλειψη προδιαγραφών και την προχειρότητα στην υλοποίησή τους, καθώς ως βάση υπήρχε πάντα η ρεμούλα και το εύκολο κέρδος, η υποτίμηση του πώς αξιοποιούνται τα χρήματα του ελληνικού λαού, εξήγησε. Αυτά αντιμετωπίζουμε σήμερα, σε πολλά επίπεδα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.