P. Moscovici: Όλοι παρακολουθούν ο Sebastian Kurz είναι πραγματικά υποστηρικτής της Ευρώπης

P. Moscovici: Όλοι παρακολουθούν ο Sebastian Kurz είναι πραγματικά υποστηρικτής της Ευρώπης

Σαφή προειδοποίηση προς τον μελλοντικό καγκελάριο της Αυστρίας και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Sebastian Kurz - ο οποίος πρόκειται να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης συνασπισμού με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων - όπως και προς τους υπουργούς του, ότι σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούνται από όλους προσεκτικά ως προς τη στάση τους απέναντι στην Ευρώπη, στον αντισημιτισμό, στον ρατσισμό και στη ξενοφοβία, απευθύνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, Pierre Moscovici, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

 

"Ας ελπίσουμε πως το Κόμμα των Ελευθέρων έχει αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση όλοι θα παρακολουθούν στενά εάν ο Sebastian Kurz είναι πραγματικά ο ένθερμος υποστηρικτής της Ευρώπης, όπως έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του", τονίζει χαρακτηριστικά.

"Που επίσης σημαίνει ότι ο Kurz πρέπει να κρατήσει στάση ενάντια στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Επίσης θα παρακολουθούμε το πώς θα συμπεριφέρονται οι άλλοι υπουργοί της νέας αυστριακής κυβέρνησης", προσθέτει, σημειώνοντας πως αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ