Π. Μαρινάκης: Η παράταξή μας αποκατέστησε τη δημοκρατία, κράτησε την Ελλάδα όρθια

Π. Μαρινάκης: Η παράταξή μας αποκατέστησε τη δημοκρατία, κράτησε την Ελλάδα όρθια

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια: Η κυβέρνηση αυτή μείωσε τους περισσότερους φόρους από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές, έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, πήρε αποφάσεις πρώτη σε όλη την Ευρώπη να μειώσει την ανεργία σε χαμηλότερο ρεκόρ της τελευταίας 12ετίας και στήριξε το ΕΣΥ όσο ποτέ». Αυτό ανέφερε, κατά την ομιλία του στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «έχει πλάνο στο κράτος, όπου ήδη συντελείται μία ψηφιακή επανάσταση» και έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως οι ροές έχουν μειωθεί κατά 95%, και η ασφάλεια αποκαθίσταται καθώς η ΕΛΑΣ ενισχύεται.

«Αποκαταστάθηκαν οι προκλητικές παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση, το νέο ασφαλιστικό δίνει πνοή στη νέα γενιά, θωρακίστηκε η άμυνα της χώρας με τις πιο ιστορικές συμφωνίες και βέβαια η διεθνής εικόνα της χώρας άλλαξε κατά 180 μοίρες, γίναμε πρωταγωνιστές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι υπόδειγμα ηγέτη σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ο καθένας με τον δικό του τρόπο αναπαράγει το «λεφτά υπάρχουν», ενώ για την κρίση στην Ουκρανία εξαντλήθηκαν σε συμψηφισμούς και μισόλογα. «Πραγματικά ποιος είναι, άραγε, προοδευτικός, αυτός που αυξάνει τον ένα φόρο μετά τον άλλον ή αυτός που τους μειώνει για όλους τους πολίτες;», επεσήμανε.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η ΝΔ επέστρεψε ύστερα από τα πολύ δύσκολα χρόνια: «Αυτή είναι, άλλωστε, και η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η κληρονομιά μας, πώς θα μπορούσε άλλωστε να λυγίσει αυτή η παράταξη, η παράταξη που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα στα πιο δύσκολα χρόνια, η παράταξη που νίκησε τον μεγαλύτερο λαϊκισμό τη δεκαετία του '80, η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα όρθια και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης δεν παρέλειψε να κάνει προσωπικές αναφορές τόσο στον γγ της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Γιάννη Μπρατάκο, αλλά και τον προκάτοχο του, Γιώργο Στεργίου. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις πολλές εθελοντικές δράσεις και στις πολλές τηλεδιασκέψεις: «Δεν αφήσαμε καμία ημέρα να πάει χαμένη. Κάναμε για εμάς το σύνθημα σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά δεύτερη φύση. Δεν μείναμε κλεισμένοι σε μία κομματική γυάλα, μιλήσαμε με πολίτες, σε επιμελητήρια, σε δήμους και περιφέρειες, σε επιχειρήσεις, όπου χτυπάει η καρδιά της χώρας».