Π. Λαφαζάνης: Κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και στο δρόμο με κινητό τηλέφωνο

Π. Λαφαζάνης: Κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και στο δρόμο με κινητό τηλέφωνο

Για μεθόδους που γυρίζουν τη χώρα στον Μεσαίωνα έκανε λόγο ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το γεγονός ότι η διαδικασία που τηρείται δεν καθιστά απαραίτητη τη φυσική παρουσία του συμβολαιογράφου.

«Η διαδικασία, αν έχει νομική βάση, μας γυρίζει σε χρόνους μεσαίωνα, όπου με λίγα κλικ σε άγνωστα μέρη, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης κατά την επίσκεψη του ίδιου και μελών της ΛΑΕ νωρίτερα σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην Καποδιστρίου, όπου διεξαγόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Ακολουθεί η δήλωση:

«Ανεβήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου που εκτελεί τους πλειστηριασμούς και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συμβολαιογράφος απουσιάζει την ώρα που σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα θα έπρεπε να ήταν παρούσα γιατί ήταν το χρονικό διάστημα της εκπλειστηριακής διαδικασίας.

Αφού καταγγείλαμε το γεγονός ως χονδροειδή αυθαιρεσία και παρανομία, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την συμβολαιογράφο. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τη συμβολαιογράφο να μας λέει ότι επειδή ο πλειστηριασμός είναι ηλεκτρονικός δεν είναι καθόλου απαραίτητη η φυσική παρουσία της στο συμβολαιογραφικό γραφείο. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση μας είπε ότι ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί από την συμβολαιογράφο από οποιοδήποτε μέρος και χώρο, ακόμα και από το σπίτι της ή από το δρόμο με κινητό τηλέφωνο, ακόμα και από το εξωτερικό.

Μείναμε άναυδοι από την απάντηση η οποία, αν έχει νομική βάση, μας γυρίζει σε χρόνους μεσαίωνα, όπου με λίγα κλικ σε άγνωστα μέρη, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες.

Το θετικό, πάντως, στην κινηματική παρουσία μας ήταν ότι το αγροτεμάχιο τελικά δεν εκπλειστηριάστηκε, διότι κατά την συμβολαιογράφο δεν υπήρξε ....ενδιαφέρον! Πάλι καλά. Καμιά κινητοποίηση δεν πάει χαμένη».

Φωτογραφία: Intime News

Διαβάστε ακόμα:

- H ΛΑΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο για τους πλειστηριασμούς