Π. Κουρουμπλής: Ο κόσμος στα μαγαζιά μου λέει ότι ηρέμησε και έχει δουλειά

Π. Κουρουμπλής: Ο κόσμος στα μαγαζιά μου λέει ότι ηρέμησε και έχει δουλειά

Την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής που ανέφερε πως αυτή η κυβέρνηση βρήκε τη χώρα χρεωκοπημένη όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2015 ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη για διατήρηση χαμηλών τόνων στο ζήτημα των προκλήσεων της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός, ξέρει, ότι η δική μας κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη στην χώρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την χώρα το 2009, αλλά το 2015, χρεοκοπημένη» και πρόσθεσε πως «ο Τσίπρας έχει ευθύνη να βγάλει την χώρα από την κρίση. Μιλάω με κόσμο στα μαγαζιά και μου λέει ότι ηρεμήσαμε και έχουμε δουλειά».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «οι τόνοι πρέπει να είναι πιο χαμηλοί, γιατί αυτή η κατάσταση δεν ωφελεί την Ελλάδα, αλλά ωφελεί την Τουρκία η οποία έχει χάσει τον τουρισμό».

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν, δεν είναι Συρία, δεν είναι Ιράν», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ακόμα πως «η Ελλάδα δεν είναι σε μια στιγμή αδυναμίας. Ο ελληνικός στρατός είναι αποφασισμένος σε όποιον επιχειρήσει κατά της Ελλάδας να δώσει συντριπτική απάντηση. Αγρυπνούν οι φύλακες. Όποιος τολμήσει να επιχειρήσει ένα επεισόδιο, ακόμα και αν αποτύχει θα είναι πολύ οδυνηρό για αυτόν».

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στο θέμα του Σαρωνικού, λέγοντας ότι «όλα τα στοιχεία είναι τόσο κατηγορηματικά θετικά προς την κατεύθυνση ότι βουτάμε κανονικά στον Σαρωνικό. Οι ακρογιαλιές έχουν καθαριστεί. Όλα έχουν καθαριστεί».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση που φέρεται να έχει πάρει το ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «πρέπει να δούμε την απόφαση με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή».

Φωτογραφία: Intime News