P. Gentiloni: H περιορισμένη διάρκεια της κυβέρνησής μου αποτελεί πρόβλημα για την υποψηφιότητα του Padoan

P. Gentiloni: H περιορισμένη διάρκεια της κυβέρνησής μου αποτελεί πρόβλημα για την υποψηφιότητα του Padoan

Στην υποψηφιότητα του Ιταλού υπουργού οικονομικών Pier Carlo Padoan για την προεδρία του Eurogroup, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Paolo Gentiloni.

«H περιορισμένη διάρκεια της κυβέρνησής μου αποτελεί πρόβλημα για την υποψηφιότητα αυτή. Έχουμε όλοι την εντύπωση πως ο Padoan χαίρει μεγάλης εκτίμησης, αλλά ο στόχος δεν είναι να επιλεγεί επικεφαλής του Eurogroup για τρεις μήνες, αλλά για διαφορετικό χρονικό ορίζοντα», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Παράλληλα η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore γράφει σήμερα ότι η Ιταλία φέρεται αποφασισμένη να υποστηρίξει, στην τελική φάση της ψηφοφορίας, την υποψηφιότητα του Πορτογάλου υπουργού οικονομικών Mario Centeno. O ιταλικός Tύπος θεωρεί βέβαιο ότι ως επικεφαλής του Eurogroup θα επιλεγεί ένας σοσιαλιστής για να αντισταθμιστεί, σε ένα βαθμό, η ισχύς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο έχει εξασφαλίσει τόσο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την Il Sole 24 Ore, τέλος, ένας σχετικά ισχυρός υποψήφιος για το Eurogroup παραμένει και ο Σλοβάκος υπουργός οικονομικών Peter Kazimir, ο οποίος -όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα- λόγω της εγγύτητάς του στις γερμανικές θέσεις, είναι αρεστός και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρά το ότι ανήκει στους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP