Π. Αρκουμανέας: Ανοίγει σύντομα η πύλη εισόδου στην Κρυσταλλοπηγή

Π. Αρκουμανέας: Ανοίγει σύντομα η πύλη εισόδου στην Κρυσταλλοπηγή

Ανοίγει σύντομα η πύλη εισόδου στην Κρυσταλλοπηγή, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με φορείς της Δυτικής Μακεδονίας με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά όλα τα θέματα και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των εμβολισμών με την παράλληλη αύξηση των τεστ στην περιοχή με στοχευμένους και μαζικούς ελέγχους.

Επίσης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Κασαπίδη για «δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου του ΕΟΔΥ στη δυτική Μακεδονία», ενώ σημείωσε ακόμη ότι θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την έναρξη της λειτουργίας του συνοριακού σταθμού μιας και θα πρέπει να συντονιστούν τα συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται στη λειτουργία του.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Αρκουμανέας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, βρέθηκε και το ζήτημα της ασφαλούς έλευσης των εργατών γης στην περιοχή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμο εργαστήριο του ΕΟΔΥ στην Κρυσταλλοπηγή- πύλη εισόδου στη Δυτική Μακεδονία- στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στην ΠΕ Κοζάνη, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να εμφανίζουν μια ήπια μείωση. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την υποχώρηση που παρουσιάζει η πανδημία στη δυτική Μακεδονία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με «τους 100 χιλιάδες εμβολιασμούς που πραγματοποιούμε κάθε ημέρα, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το τοίχος ανοσίας που χρειάζεται η χώρα».

Ωστόσο ο κ. Αρκουμανέας δεν παρέλειψε να απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση προς τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων.