Ουκρανία: Επτά ρωσικοί πύραυλοι S-300 έπληξαν το Μικολάιβ

Ουκρανία: Επτά ρωσικοί πύραυλοι S-300 έπληξαν το Μικολάιβ

Επτά πύραυλοι έπληξαν κρίσιμες υποδομές στη νότια πόλη Mικολάιβ κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. «Σήμερα στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε χαοτικός βομβαρδισμός της πόλης», είπε ο Oλεξάντρ Σιένκεβιτς. Τόνισε δε ότι οι πολύμηνοι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν περίπου 540 πολυώροφες πολυκατοικίες, «συμπεριλαμβανομένων έξι που είναι αδύνατο να αποκατασταθούν».

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία εξήγηση για αυτόν τον βομβαρδισμό, καθώς κανένα από τα στρατιωτικά αντικείμενα ή τις αποθήκες δεν χτυπήθηκε. Σημαντικές υποδομές και αντικείμενα κοντά στους πολίτες χτυπήθηκαν. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν θύματα», είπε.

Περίπου 680 ιδιωτικές κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές και 121 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη, σύμφωνα με το CNN.

Το Mικολάιβ βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή που χωρίζει τα ουκρανικά και ρωσικά στρατεύματα κατά μήκος των περιφερειακών συνόρων με τη Χερσώνα.

Από τους 480.000 κατοίκους του Mικολάιβ πριν από τον πόλεμο, μόνο περίπου 230.000 παραμένουν στην πόλη, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

«Συνιστώ στους κατοίκους του Μικολάιβ να εγκαταλείψουν την πόλη, καθώς η πόλη βομβαρδίζεται συνεχώς», είπε.

Δύο από τους πύραυλους έπληξαν και κατέστρεψαν μια αποθήκη γεμάτη ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ο Βιτάλι Κιμ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.