ΟΣΥ: Λεωφορεία και τρόλεϊ να αποφεύγουν τα Εξάρχεια

ΟΣΥ: Λεωφορεία και τρόλεϊ να αποφεύγουν τα Εξάρχεια

Ο ΟΑΣΑ αναζητεί τρόπο θωράκισης επιβατών, εργαζομένων και στόλου έναντι των συστηματικών επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα στα Εξάρχεια.

Με μια απόφαση η διοίκηση των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) που διαχειρίζεται λεωφορεία και τρόλεϊ αποτρέπει τους οδηγούς της από το να κινούνται στην περιοχή των Εξαρχείων, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Η απόφαση, καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή κατά την εκτέλεση των διαδρομών που πραγματοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους και αφορούν στη μετακίνηση των οχημάτων μεταξύ αμαξοστασίων, αφετηρίας και τέρματος.

Ο τομεάρχης Εκτέλεσης Συγκοινωνιακού Έργου και ο διευθυντής Παραγωγής Συγκοινωνιακού Εργου των ΟΣΥ επισημαίνουν στους οδηγούς ότι δεν πρέπει να διέρχονται του τμήματος της οδού 28ης Οκτωβρίου από τη λ. Αλεξάνδρας έως τη Χαλκοκονδύλη, ούτε από τη Σόλωνος μεταξύ των οδών Ιπποκράτους έως και την 3η Σεπτεμβρίου. Κατά την εκτέλεση των δρομολογίων πρέπει να περνούν από τα σημεία αυτά κανονικά οι οδηγοί.

Επίσης, όσον αφορά στα δρομολόγια των τρόλεϊ, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι οδηγίες θα δίνονται καθημερινά και κατά περίπτωση από τον επόπτη υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στο σημείωμα. Για δυσλειτουργίες στο συγκοινωνιακό έργο, δολιοφθορές, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και εμπρησμούς οχημάτων κάνουν λόγο οι υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΣΥ στο σημείωμα, αναφερόμενοι σε «επαναλαμβανόμενες και προκαλούμενες από αγνώστους ταραχές».