Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τα σκουπίδια της Ρόδου

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από τα σκουπίδια της Ρόδου

Έχει βουίξει ο τόπος στη Ρόδο καθώς λίγο πριν την παράδοση της διοίκησης του Δήμου στο νικητή των εκλογών Αντώνη Καμπουράκη, ο απερχόμενος Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος φαίνεται να επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αδειάσει τα ταμεία, με τρόπο μάλιστα που δημιουργεί τουλάχιστον αμφιβολίες για το αν υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον ή τελικά τακτοποιούνται πολιτικές εκκρεμότητες.

Με τη συνδρομή του πρώην αρμόδιου Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στις 5 Ιουλίου - δηλαδή την Παρασκευή προ των εκλογών - εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι έργου που αφορά στην ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων με τεχνολογίες που δεν έχουν υλοποιηθεί σε τέτοια κλίμακα πουθενά στον κόσμο. Το εν λόγω έργο μάλιστα δεν μπήκε καν σε διαδικασία διαγωνισμού καθιστώντας το εκ των προτέρων άκυρο και παράτυπο. Ακούγεται πως διαμεσολαβητικό ρόλο σε αυτή την επένδυση, κινεζικών όπως φημολογείται κεφαλαίων, έχει ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και «πολιτικός φίλος» του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Λογοθέτης.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, καθώς το εν λόγω έργο δεν προβλέπεται στον εγκεκριμένο τόσο Εθνικό όσο και Περιφερειακό σχεδιασμό, αντίθετα προβλέπεται άλλο έργο, το οποίο μάλιστα ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος είχε εντάξει στα ΣΔΙΤ και προχωράει κανονικά. Επίσης τουλάχιστον αξιοπερίεργο είναι πως και τα για τα δυο έργα έχει δεσμευτεί η ίδια έκταση, η οποία ανήκει σε στενό συνεργάτη του Φώτη Χατζηδιάκου, τον Αντιδήμαρχο Ρόδου Στέφανο Κυριαζή.

Όλα αυτά όμως τα γνωρίζει πολύ καλά ο νέος Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ο οποίος και διαμηνύει ότι μόνο με σταυρωμένα χέρια δεν θα κάτσει.

 

Διαβάστε Περισσότερα