Οργισμένοι οι κάτοικοι στο Μάτι από τη δίωξη σε βαθμό «πλημμελήματος» για τους 100 νεκρούς

Οργισμένοι οι κάτοικοι στο Μάτι από τη δίωξη σε βαθμό «πλημμελήματος» για τους 100 νεκρούς

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους στο Μάτι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων για την πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους, καθώς η δικαίωση που περίμεναν εδώ και επτά μήνες, όπως λένε, δεν ήρθε.

«Δεν γίνεται να θεωρώ δικαίωση μια ενδεχόμενη ποινή πέντε ετών που μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι 100 άνθρωποι στο Μάτι δεν πέθαναν ανασταλτικά. Μου φαίνεται άδικο. Πέρασα 66 ημέρες στο νοσοκομείο, έχω κάνει δυο επεμβάσεις και πρέπει να κάνω άλλες δύο ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να περπατήσω», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Αισθάνομαι θυμό. Τόσο για την κατηγορία του πλημμελήματος όσο και τον ανασταλτικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει η ποινή», προσθέτει.

Πάντως χαρακτηριστικό της οργής που κυριαρχεί στο Μάτι είναι και το επεισόδιο που έλαβε χώρα σε πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο προσκεκλημένος της εκπομπής, δημοσιογράφος της εφημερίδας Documento Δημήτρης Χατζηνικόλας, έκανε αναφορά σε άναρχη δόμηση της περιοχής προκαλώντας την έκρηξη μιας κατοίκου που βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση

«....Την κάθε ..... του κάθε δημοσιογράφου, να μου απαντήσει τι ο κ. Χατζηνικόλας; Ο Βουτζάς είναι άναρχη δόμηση; Ο Βουτζάς είναι εντός σχεδίου. Από εκεί δεν μου ήρθε η φωτιά; Έξω από τα σπίτια τους οι περισσότεροι είναι νεκροί επειδή δεν ακούστηκε μια σειρήνα. Εγώ έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα, αδειάζαμε πολυκατοικίες παίρναμε τους νεκρούς με τα χέρια και τους πηγαίναμε στα ασθενοφόρα. Τι να την κάνω εγώ την απάντηση του κ. Χατζηνικόλα, να σας πω εγώ που να την βάλει την απάντησή του ο κ. Χατζηνικόλας», είπε οργισμένη η κάτοικος πετώντας το μικρόφωνο.

Νωρίτερα ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς είχε προβεί σε νέες καταγγελίες για τα καθηλωμένα ελικόπτερα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στο Μάτι. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι ο διοικητής της μονάδας ελικοπτέρων απουσίαζε από τη θέση του τις κρίσιμες στιγμές αφήνοντας πρακτικά ακέφαλη τη μονάδα του.