Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Χαρδαλιά στις «κατεχόμενες» Οινούσσες

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Χαρδαλιά στις «κατεχόμενες» Οινούσσες

Δριμεία επίθεση κατά του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά επειδή επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τις Οινούσσες, τις οποίες αποκάλεσαν «κατεχόμενο τουρκικό έδαφος», αλλά και φωτογραφήθηκε με φόντο τα παράλια τα παράλια της Σμύρνης, χαρακτηρίζοντάς το «προκλητική πόζα», εξαπέλυσε μερίδα του τουρκικού Τύπου. 

Η Sözcü σε δημοσίευμά της αναφέρει χαρακτηριστικά; «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα πραγματοποίησε ασκήσεις στο νησί Κογιούν, που είναι τουρκικό έδαφος. Παρακολουθώντας την άσκηση στο νησί, ο υφυπουργός Άμυνας Χαρδαλιάς πόζαρε έτσι ώστε η Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος».

Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Συνταγματάρχη Ümit Yalım, που αναφέρει ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο Πέλαγος» και υποστηρίζει πως «η Ελλάδα δεν έχει την κυριαρχία αυτών των νησιών, αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης τους»

«Τα χωρικά ύδατα, η παρακείμενη περιοχή, η υφαλοκρηπίδα, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και ο εναέριος χώρος των εν λόγω 9 νησιών ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκία.» υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι «Ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ήρθε στο νησί Κογιούν, το οποίο βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004».

Η «Γενί Σαφάκ», σημείωσε ότι «η Ελλάδα ξανά πίσω από προκλήσεις: Πραγματοποίησε άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και πήρε πόζες με φόντο τη Σμύρνη» και παραθέτει το λογαριασμό του Νίκου Χαρδαλιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ανάρτησε:  «Κάθε νησί, κάθε μικρό νησί, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα! Είμαστε παντού!» 

Στην ανάρτησή του ο υφυπουργός; Εθνικής Άμυνας ανέφερε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων: «Σε κάθε γωνιά του τόπου μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν δυναμικά το “παρών”, επιβεβαιώνοντας τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και στηρίζοντας έμπρακτα τους ακρίτες μας. Κάθε νησί, κάθε μικρόνησος, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα! Είμαστε παντού!».

Αντίστοιχα, η «a haber» μεταδίδει ότι «Σκάνδαλο στη Σμύρνη από την Ελλάδα! Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί την Τουρκία».

H yenimesaj αναφέρει στον τίτλο της:  «Έδωσαν μήνυμα από το τουρκικό νησί που έχουν καταλάβει»

 «Η Ελλάδα πίσω από προκλήσεις. Φωτογραφήθηκαν με φόντο τη Σμύρνη», γράφει η Star.