Όπλα και εκρηκτικά στην κατοχή του 29χρονου - Εξετάζουν σχέσεις του με Πόλα Ρούπα και «Πυρήνες της Φωτιάς»

Όπλα και εκρηκτικά στην κατοχή του 29χρονου - Εξετάζουν σχέσεις του με Πόλα Ρούπα και «Πυρήνες της Φωτιάς»

Το προφίλ του 29χρονου προσπαθούν να δημιουργήσουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής μέσα από το οπλοστάσιο ποπυ βρέθηκε στην κατοχή του. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στο ότι υπήρχαν επαφές του με την Πόλα Ρούπα, ενώ έπαιξε και τον ρόλο του «μπαλαντέρ» με την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον Επαναστατικό Αγώνα και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΛΑΣ είναι ότι, υπήρχαν επαφές του 29χρονου με την Πόλα Ρούπα, ενώ έπαιξε και τον ρόλο του «μπαλαντέρ» με την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον Επαναστατικό Αγώνα και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές».

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι η συμμετοχή του 29χρονου στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και στελεχών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουαρίου του 2016. Και εκτιμούν ότι η αποτυχημένη απόπειρα, έφερε και τη ρήξη μαζί του από πλευράς Ρούπα.

Η ΕΛΑΣ μάλιστα βρήκε στο σπίτι του 29χρονου εκρηκτική ύλη, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών Γεωργία Τσατάνη τον Οκτώβριο του 2016.

Ανακοίνωση ΕΛΑΣ

Ολόκληρο οπλοστάσιο, εκρηκτικά και πολλές πλαστές ταυτότητες, που παραπέμπουν σε οργάνωση και πιθανόν σε άλλα πρόσωπα και άλλες «γιάφκες», σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κουβαλούσε ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στην πλατεία Αττικής, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων - βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, την ώρα που έβγαινε από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε ταξιδιωτικούς σάκους, ένα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν:

• 8 πλαστές ταυτότητες,

• 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

• πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

• πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

• πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στο διαμέρισμα- κρυσφύγετο του 29χρονου και σε άλλα τρία σπίτια.

Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα κρυσφύγετα, καθώς εκτιμάται οτι ο συλληφθείς μετέφερε τον οπλισμό σε κάποια από αυτά.

Σημειώνεται ότι και οι οκτώ πλαστές ταυτότητες είχαν τη φωτογραφία του 29χρονου και διαφορετικά στοιχεία η καθεμία, γι'' αυτό θεωρείται πιθανό ότι τις έχει χρησιμοποιήσει ή σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση χώρων, αυτοκινήτων, ή άλλες συναλλαγές, στο πλαίσιο της παράνομης δράσης για την οποία κατηγορείται.

Ποιος είναι ο 29χρονος αποστολέας των δεμάτων βομβών

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το vima.gr  o 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. που διέμενε στο Ελληνικό και εργαζόταν περιστασιακά σε τοπικό καφενείο είναι ο αντιεξουσιαστής που συνελήφθη σαν αποστολέας δεμάτων βομβών σε Ευρωπαίους ηγέτες και άλλες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και εκείνου που προκάλεσε τον περασμένο Μάιο τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

Στο σπίτι που είχε ενοικιάσει - με πλαστά στοιχεία ταυτότητας - ο 29χρονος, στην οδό Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε πολλά μασούρια δυναμίτιδας , ειδικές καλωδιώσεις για τα δέματα βόμβες, αλλά και τάπερ με εκρηκτικά που παραπέμπει σε προηγούμενη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και αναφορές στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος".

Ακόμη βρέθηκαν πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε επιθέσεις σε νέους στόχους.

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί δύο τρεις συνεργούς του που πιθανόν τον υποβοήθησαν στην αποστολή των δεμάτων βομβών ενώ εξετάζουν και τυχόν σχέση του με την Πόλα Ρούπα και άλλα δραστήρια μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στο Πολυτεχνείο ενώ συμμετείχε (σσ με άλλα περίπου 20 άτομα) σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, τον 2012, στα πλαίσια συμπαράστασης σε κρατούμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε στα ίχνη του μετά από στοιχεία που προέκυψαν από τις αποστολές των δεμάτων βομβών και άλλα δεδομένα παρακολουθήσεων που συγκεντρώθηκαν μετά το δέμα βόμβα στον κ. Παπαδήμο.

Ωστόσο είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ γιατί μέχρι το 2015 εμφανιζόταν στο επισκεπτήριο κρατουμένων αντιεξουσιαστών στις φυλακές Κορυδαλλού και από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί οι διωκτικές και δικαστικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης ως ύποπτο για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Ωστόσο το μέγεθος του οπλοστασίου που προέκυψε από την σημερινή έρευνα που υπήρξε σήμερα το πρωί, φέρεται να a  εξέπληξαν ακόμη και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι, ο 29χρονος αποτελούσε μία νέα επιλογή των «Πυρήνων» ή άλλης ένοπλης ομάδας όπως είχε συμβεί και του αναρχικού με τον κωδικό «Ιάσονας» που ήταν άγνωστος στις αρχές και είχε υποβοηθήσει το σχέδιο απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού πριν από τρία χρόνια.

Έρευνες σε τρία σπίτια

Σε εξέλιξη είναι στο μεταξύ έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική. Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό, στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του στο Ελληνικό και ένα ακόμα διαμέρισμα στον Αγιο Ελευθέριο.

Το δέμα στον Σόιμπλε

Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει και εμπλοκή του 29χρονου στην αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε ευρωπαίους αξιωματούχους τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και διασύνδεση με 8 παγιδευμένους φακέλους που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι'' αυτό που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου τον Μάιο.

Ειδικότερα, στις 16 Μαρτίου εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και γράμμα-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές. Την ευθύνη για τον φάκελο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλάβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Λίγες μέρες μετά, (20 Μαρτίου) συνολικά οχτώ φάκελοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά – πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν από τη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.