ΟΝΝΕΔ: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεσπιτώνει τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών

ΟΝΝΕΔ: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ξεσπιτώνει τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών

Τη στάση του υφυπουργού κυρίου Βασιλειάδη να προχωρήσει στο κλείσιμο  του χώρου -Ακρωτήριο Ελληνικού- (Απέναντι από την λιμενική εγκατάσταση) όπου στεγάζεται ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών κατακρίνει η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος είναι εγκαταστημένος στον συγκεκριμένο χώρο από το 1965. Ο χώρος παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος, όχι απλά για αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και σε αναγνώριση της πολιτείας για την προσφορά του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του στη Διοίκηση του Ελληνικού Ναυτικού επί Κατοχής. Η σημερινή κυβέρνηση τους χαρακτηρίζει ως καταπατητές καθώς επιλέγει να  απομακρύνει μόνο τον ΕΝΟΑ από το χώρο του Ελληνικού. Οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να κινούνται στο χώρο κανονικά.

«Ως τομέας αθλητισμού κατακρίνουμε την στάση του υφυπουργού κυρίου Βασιλειάδη και προσθέτουμε ότι στους δύσκολους αυτούς καιρούς για τον αθλητισμό θα έπρεπε να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους συλλόγους, με πράξεις που δηλώνουν στήριξη και όχι εχθρότητα και υπονόμευση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.