Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο προστατευόμενο Δάσος της Στροφυλιάς

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο προστατευόμενο Δάσος της Στροφυλιάς

Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στην περιοχή του Κουνουπελίου στην Ηλεία με κατεύθυνση προς το Φάλαρι, με τους 80 πυροσβέστες που επιχειρούν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς να αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. 

Σύμμαχός τους το γεγονός πως έπεσε η ένταση των ανέμων που δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών. Με το πρω΄το φως της μέρας δύο αεροσκάφη canadair αναμένεται να συνεχίσουν το έργο της κατάσβεσης. 

 

Σύμφωνα με το ilialive.gr, νωρίτερα το αεροσκάφος canadair που είχε ξεκινήσει από την Ελευσίνα για να συνδράμει στην κατάσβεση, επέστρεψε στη βάση του για άγνωστο λόγο, και δόθηκε εντολή να απογειωθούν δύο canadair από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία συνέδραμαν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μέχρι που έπεσε ο ήλιος.

Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη με πολλές εστίες και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα.

Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.

Δείτε βίντεο και φωτό:

Φωτογραφίες: Ilia24.gr