Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Σύμφωνε με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το ζήτημα της ενέργειας με δεδομένο ότι η Ελλάδα εισάγει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Στη συνεδρίαση συμεττείχε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει εκπονήσει σχέδιο για επαρκή τροφοδοσία φυσικού αερίου με ανεκτούς όρους αν κλείσουν οι αγωγοί σε Ρωσία και Ουκρανία, σε περίπτωση ενδεχόμενης σύρραξης στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε μια επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας από τις δυτικές δυνάμεις.

Νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ, την αναγνώριση από τη Ρωσία της «ανεξαρτησίας» των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και τονίζει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΥΠΕΞ επισημαίνει πως η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή.