Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα

Με διαδικασίες εξπρές ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ κατά της υπαλλήλου για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά σε 34 άτομα του φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντός της. Αξίζει να σημειωθεί πως το πόρισμα, αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα, αλλά δεν έκανε στην πραγματικότητα εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Κ.Υ Παλαμά, η διοικητική υπάλληλος “πιάστηκε” όταν σε απογευματινή ώρα συνδέθηκε στο τάμπλετ, πέρασε δυο εικονικούς εμβολιασμούς και το έκλεισε. Στη λήξη της βραδινής βάρδιας η νοσηλεύτρια που έκανε τον τελικό έλεγχο είδε ότι κάποιος είχε ανοίξει και χρησιμοποιήσει το τάμπλετ και ειδοποιήσε τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής γραμμής. Έτσι διατάχθηκε έλεγχος που αποκάλυψε και τους υπόλοιπους εικονικούς εμβολιασμούς.

Η διοικητική υπάλληλος, που εργάζεται 12 χρόνια στο Κ.Υ Παλαμά, από τα μέσα Μαΐου είχε τοποθετηθεί στην εμβολιαστική γραμμή για να βοηθήσει στο μεγάλο εγχείρημα των μαζικών εμβολιασμών και είχε πρόσβαση στα τάμπλετ φυσικά εν γνώσει των προϊσταμένων της.

Τα 34 άτομα που εμβολιάστηκαν εικονικά φαίνεται ότι είναι όλα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της υπαλλήλου και ότι δεν πρόκειται για εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού “μαϊμού” σύμφωνα με δημοσίευμα του ertnews.gr.

Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά της για ένα μήνα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας, που έχει άλλωστε αναλάβει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή του Προϊσταμένου Εφετών Λάρισας.

Η Εισαγγελία Καρδίτσας θα διερευνήσει τις ποινικές διαστάσεις της υποθέσης και θα ασκήσει διώξεις.

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν και τα άτομα που έλαβαν τα πιστοποιητικά χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.