'Ολγα Γεροβασίλη: 'Ερχεται νέα νομοθετική ρύθμιση για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

'Ολγα Γεροβασίλη: 'Ερχεται νέα νομοθετική ρύθμιση για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Νέα νομοθετική ρύθμιση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη, στο Real fm, η ρύθμιση θα δημοσιοποιηθεί μέσα σε μία με δύο ημέρες και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης μέσα στο Σεπτέμβριο.

«Το όριο θα είναι εντός του Σεπτεμβρίου. Σας είπα ότι μιλάμε για την αξιολόγηση του 2016, αντιλαμβάνεστε ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι λογικό» τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε πως ο μέσος υπάλληλος φοβάται ότι η αξιολόγηση είναι κάτι που θα του βγει σε κακό.

«Αφού έχουμε προχωρήσει σε έναν βαθμό αξιολόγησης ο οποίος δεν είναι ικανοποιητικός, αυτή τη στιγμή εξετάζεται μία νομοθετική, ενδεχομένως, ρύθμιση η οποία θα δώσει ένα έναυσμα στο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα πια η αξιολόγηση».

Στο ερώτημα τι θα λέει ο νόμος και τι κίνητρα θα δίνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε: «Θα ήθελα να τα πω όλα αυτά. Δεν έχει σημασία να σας πω την τελική ρύθμιση, την οποία επεξεργαζόμαστε και σε 1-2 ημέρες θα εμφανιστεί».

Σύμφωνα με την υπουργό, η ρύθμιση θα υπενθυμίζει με πιο δυναμικό τρόπο σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης ότι δεν μπορούν να αρνούνται να αξιολογούν το προσωπικό τους.

Φωτογραφία αρχείου SOOC