Οικόπεδο ΝΑΤ: Μια νέα βραδυφλεγής «βόμβα» δημιουργείται στο Μάτι

Οικόπεδο ΝΑΤ: Μια νέα βραδυφλεγής «βόμβα» δημιουργείται στο Μάτι

Λίγες εβδομάδες μετά το άδειασμα του οικοπέδου Αντωνίου από τους τόνους καμένων κλαδιών, ένας άλλος υπαίθριος χώρος στο Μάτι άρχισε να γεμίζει, αποτελώντας μία νέα εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη στην πυρόπληκτη περιοχή.

Σύμφωνα με κατοίκους που μένουν κοντά στο οικόπεδο του ΝΑΤ, τα «εγκαίνια» της έκτασης ως νέο μέρος απόθεσης, έγιναν αυθαίρετα από συντοπίτες τους, που άρχισαν να μεταφέρουν εκεί τα κομμένα κλαδιά και τα ξερόχορτα από τις ιδιοκτησίες τους. Στη συνέχεια η «σκυτάλη» πέρασε στους υλοτόμους που κατόπιν οδηγιών από το υπουργείο Υποδομών (έπειτα από τις υποδείξεις των δήμων) μετέφεραν εκεί τα καμένα δέντρα και κλαδιά που έκοβαν. Κι όλα αυτά χωρίς τη συναίνεση του ΕΦΚΑ, στον οποίο ανήκει η έκταση των 137 στρεμμάτων.

Το «Παρατηρητήριο για το Μάτι» βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε με φωτογραφίες και βίντεο την κατάσταση που επικρατεί στο οικόπεδο των παλιών παιδικών κατασκηνώσεων του Οίκου Ναύτου. Μια αφύλακτη έκταση 137 στρεμμάτων στο Μάτι, με 3.300 τμ. στεγασμένες εγκαταστάσεις που κάηκαν στη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο, οι στοίβες με τα καμένα κλαδιά ξεπερνούν σε ύψος τα 2 μέτρα, ενώ ανάμεσά τους είναι πεταμένα ξερόχορτα, διάφορα άχρηστα αντικείμενα και σακούλες σκουπιδιών. Η δε έκταση απέχει μόλις 30 μέτρα από το πλησιέστερο σπίτι.

Σχετικά με το Παρατηρητήριο

Το Παρατηρητήριο για το Μάτι (https://matiobserver.gr/), μία δράση της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία, παρακολουθεί και καταγράφει βήμα -βήμα όλες τις διαδικασίες ανοικοδόμησης της περιοχής και έχει καταλυτικό ρόλο στην επικοινωνία των κατοίκων με τους τοπικούς και αρμόδιους φορείς.