Οικονόμου: Θα ανακοινωθεί το πλαίσιο που θα κινηθούμε τις γιορτές

Οικονόμου: Θα ανακοινωθεί το πλαίσιο που θα κινηθούμε τις γιορτές

Μέτρα αλλά και συστάσεις τα οποία θα προσδιορίζουν το πλαίσιο θα κινηθούμε την εορταστική περίοδο θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ επισήμανε πως ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Τόνισε επίσης πως τα μέτρα θα αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα περάσουμε όλες τις γιορτές και όχι μόνο την πρωτοχρονιά, ενώ επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως η κυβέρνηση δε σκέφτεται καθόλου ένα καθολικό lockdown και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν καθολικά μέτρα.

Όπως διαβεβαίωσε, δεν αλλάζει κάτι πολύ ουσιαστικά για την εορταστική περίοδο και πως οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο μετά και από εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση θα δει πως θα το υιοθετήσει προκειμένου να είναι και λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής στρατηγικής.

Πρόσθεσε ότι εάν χρειαστούν μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι με καθολικό περιορισμό, θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν χωρίς αιφνιδιασμούς.

Για τα σχολεία ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για να μην ανοίξουν στην ώρα τους και μάλιστα πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία πέφτει.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διάθεση δωρεάν self test στους πολίτες προκειμένου να εξεταστεί η επιδημιακή κατάσταση στη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα