Οικονόμου για κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»:  «Έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός»

Οικονόμου για κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»:  «Έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς» στην Αττική, καθιστώντας σαφές πως έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός.

«Ο απολογισμός και ο εντοπισμός των ευθυνών έχει κλίμακα και εύρος» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτό που απασχολεί κυρίως τώρα την κυβέρνηση είναι να στηρίξει την προσπάθεια που ξεκίνησε με το αυτόνομο υπουργείο, ώστε να συντονίζει αποτελεσματικά το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Στο ερώτημα εάν σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό τίθεται θέμα παραιτήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι χωρίς αμφιβολία παρατηρήθηκαν αρρυθμίες οι οποίες και θα αναγνωριστούν και θα αξιολογηθούν.

Τέλος για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η εκτίμηση που υπάρχει από τον ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι μέσα στην ημέρα θα έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στη συντριπτική πλειοψηφία των παροχών.

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μίλησε και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». Αναφερόμενος στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα», υπογράμμισε ότι νιώθει την ανάγκη να ζητήσει για ακόμη μια φορά μια ειλικρινή συγνώμη από όλους όσους ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν αλλά στον κατάλληλο χρόνο, καθώς τώρα προέχουν άλλα πράγματα.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως έγιναν λάθη», αλλά επεσήμανε ότι η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγαλύτερη από ότι είχε προβλεφθεί και η κακοκαιρία ήρθε νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων, ότι για να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι υποδομές της πόλης δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν φαινόμενα ανάλογης έντασης.