Οι «Πυρήνες» πίσω από την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη

Οι «Πυρήνες» πίσω από την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη.

«Στις 15/3 τοποθετήσαμε και πυροδοτήσαμε ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη στην Λ.Κηφισίας 263», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα, στις 2.20 τα ξημερώματα, στην ιστοσελίδα Zougla.gr, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι στην είσοδο του καταστήματος στη λεωφόρο Κηφισίας 263 έχει τοποθετηθεί βόμβα. Έδωσε μάλιστα χρονικό περιθώριο 25 λεπτών προκειμένου η αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή. «Δεν πρόκειται για φάρσα», φέρεται να είπε πριν κλείσει το τηλέφωνο. Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε περιορισμένης ισχύος έκρηξη.

 

(Φωτογραφία αρχείου από Sooc)