Οι πλημμύρες φοβίζουν τώρα τους πυρόπληκτους: Φούσκωσαν τα ρέματα από την χθεσινή βροχή στην Αν. Αττική

Οι πλημμύρες φοβίζουν τώρα τους πυρόπληκτους: Φούσκωσαν τα ρέματα από την χθεσινή βροχή στην Αν. Αττική

Εντείνονται οι φόβοι των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής ότι θα ζήσουν νέες περιπέτειες τους επόμενους μήνες. Αιτία ήταν αυτή την φορά η χθεσινή βροχή, που χρειάστηκε λίγη ώρα για να φουσκώσει τα ρέματα στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το irafina.gr.

Παρόλο που χθες δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό, οι κάτοικοι φοβούνται ότι σε περίπτωση εκδήλωσης περισσότερο έντονων καιρικών φαινομένων, η περιοχή τους θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δια του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, έχει προαναγγείλει αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στις περιοχές αυτές, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Το σχέδιο κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων προβλέπει τη διευθέτηση της κοίτης των χειμάρρων, ύψους 0,5 εκατ. ευρώ, την κατασκευή κορμοδεμάτων και φραγμάτων, ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, και ένα φυτοτεχνικό αντιδιαβρωτικό έργο ύψους 1,25 εκατ. ευρώ, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πλημμύρας.