Οι ίδιες οι περιφέρειες πρέπει να μεγαλώσουν τον πλούτο τους, να κάνουν ένα βήμα μπροστά
Α. Διαμαντοπούλου

Οι ίδιες οι περιφέρειες πρέπει να μεγαλώσουν τον πλούτο τους, να κάνουν ένα βήμα μπροστά

Ισχυρότερες περιφέρειες που θα μπορούν να μπουν στον διεθνή οικονομικό χάρτη, χρειάζεται επειγόντως η χώρα, ανέφερε η πρόεδρος του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο Regional Growth Conference στην Πάτρα.

Δημιουργώντας ισχυρότερες περιφέρειες θα υπάρξει, όπως είπε, μία αποκέντρωση, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο για την ίδια είναι η περιφέρεια να μεγαλώσει τον παραγωγικό της πλούτο, να αυξήσει τις εξαγωγές της, να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Αναφερόμενη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημείωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι λίγοι εργαζόμενοι ανά επιχείρηση και υπογράμμισε πως οι επιχειρήσεις πρέπει να σταθούν στις δικές τους δυνάμεις και να προχωρήσουν σε συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την καταγραφή όλων των επιχειρήσεων της περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη δημιουργία ενός προγράμματος στήριξής τους με την ταυτόχρονη προσπάθεια και των ίδιων των επιχειρηματιών για να προλάβουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό που έρχεται.

Το μοντέλο «θέλω να είμαι αφεντικό του εαυτού μου πρέπει να τελειώσει» επισήμανε και τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι επιδοτήσεις να διοχετευθούν σε όλο το φάσμα της οικονομίας έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν ισχυρότερες και να υποστηρίξουν την μετάβαση που έρχεται.