Οι Φινλανδοί θέλουν πιο αυστηρούς νόμους για Διαδίκτυο-μετανάστευση μετά την τρομοκρατική επίθεση

Οι Φινλανδοί θέλουν πιο αυστηρούς νόμους για Διαδίκτυο-μετανάστευση μετά την τρομοκρατική επίθεση

Το 58% των Φινλανδών επιθυμεί η κυβέρνηση να θεσπίσει πιο αυστηρούς νόμους που θα διέπουν τη μετανάστευση, αλλά και να δώσει επιπλέον εξουσίες στην αστυνομία, έτσι ώστε να αποτραπούν μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα, όπως αυτό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Τούρκου, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Iltalehti και αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό στην αντίστοιχη έρευνα του Απριλίου ήταν της τάξης του 40%. 

Επίσης, το 80% φέρεται να στηρίζει τις προτάσεις του πρωυθυπουργού, Juha Sipila, αφενός για στενότερη παρακολούθηση των διαδικτυακών επικοινωνιών στη χώρα και, αφετέρου, για την ίδρυση «κέντρων επαναπατρισμού» που θα αφορούν πρόσφυγες των οποίων έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Φινλανδία συγκυβερνά το ακροδεξιό πρώην κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών», το οποίο έχει εντείνει τις πιέσεις του για πιο σκληρή πολιτική μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει ήδη σε τέσσερις προσαγωγές και δύο συλλήψεις, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον ένοχο της επίθεσης με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου.