Οι αυστριακές αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα

Οι αυστριακές αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα

Σε μια πρώτη αντίδραση στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, και έπειτα από τις δηλώσεις καταδίκης και την έκφραση αλληλεγγύης προς το γαλλικό λαό εκ μέρους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Αυστρίας, οι αρχές της χώρας αυξάνουν προληπτικά τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως τόνισε πριν το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών Κάρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σενάριο απειλής για την Αυστρία, τα μέτρα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και συνδέονται με τη τέταρτη Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία, που πραγματοποιείται από σήμερα στη Βιέννη, ενώ οι αυστριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ως προληπτικό μέτρο ασφάλειας αξιολογείται και η αναβολή των προγραμματιζόμενων για σήμερα επίσημων εγκαινίων από το δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, της περίφημης παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης στην Πλατεία του Δημαρχείου.

Το βαθύ συγκλονισμό τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχαν εκφράσει νωρίτερα, διαμηνύοντας ταυτόχρονα την συμπαράστασή τους προς τους οικείους των θυμάτων, την αλληλεγγύη τους προς το γαλλικό λαό και τη στήριξή τους προς τη Γαλλία, τόσο ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, όσο επίσης ο ομοσπονδιακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο αντικαγκελάριος Ράινχολντ Μιτερλένερ και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Αυτές τις ώρες πρέπει να κρατήσουμε όλοι μαζί και πρέπει να δείξουμε τη συνοχή και την αποφασιστικότητά μας εναντίον της απανθρωπιάς, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Χάιντς Φίσερ.

Τον αποτροπιασμό και το συγκλονισμό τους για τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τα βαθιά συλλυπητήρια τους προς τους οικείους τους, εκφράζουν σε ανακοινώσεις τους οι ηγεσίες όλων των αυστριακών πολιτικών κομμάτων, ζητώντας τη διαλεύκανση των επιθέσεων, την προσαγωγή των τρομοκρατών ενώπιον της Δικαιοσύνης και την αποτροπή παρομοίων επιθέσεων στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ