Οι αιγυπτιακές αρχές εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου

Οι αιγυπτιακές αρχές εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου

Οι αιγυπτιακές αρχές εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ για να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις που να συνδέονται με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους πριν από μία εβδομάδα, δήλωσαν στο Ρόιτερς αξιωματούχοι ασφαλείας.

"Θέλουμε να διακριβώσουμε, για παράδειγμα, αν κάποιος κατάφερε να περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας ή από τους ανιχνευτές μετάλλων", δήλωσε στο Ρόιτερς ένας από τους αξιωματούχους.

Τα σχόλιά του αποτελούν την πρώτη ένδειξη ότι οι αιγυπτιακές αρχές ενδεχομένως να υποψιάζονται πως το αεροπλάνο της εταιρείας Metrojet κατερρίφθη, κάτι που έχουν υπονοήσει αρκετές δυτικές κυβερνήσεις και πηγές των μυστικών υπηρεσιών δυτικών χωρών.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης για την μεταφορά Ρώσων τουριστών με πτήσεις για Μόσχα μετά την αναστολή των πτήσεων προς την Αίγυπτο που αποφάσισε χθες το Κρεμλίνο, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της Μόσχας είναι επαρκή κι ότι ισχύουν εδώ και πολύ καιρό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στη Ρωσία, Μοχάμεντ Αλ-Μπάντρι, με τον οποίο συζήτησαν την απόφαση της Μόσχας για αναστολή όλων των πτήσεων προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη και για την πορεία της έρευνας σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο ελπίζει να μπορέσει να οργανώσει την επιστροφή όλων των Βρετανών τουριστών από το Σαρμ ελ-Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων και σήμερα θα φροντίσει για την επιστροφή 2.000 Βρετανών υπηκόων με εννέα πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ