«Όχι» της Ευρωβουλής σε συζήτηση για την Καταλονία - Δεν θα έστελνα Εθνοφρουρά, είπε ο Berlusconi

«Όχι» της Ευρωβουλής σε συζήτηση για την Καταλονία - Δεν θα έστελνα Εθνοφρουρά, είπε ο Berlusconi

Οι επικεφαλής των υπόλοιπων πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής απέρριψαν το αίτημα της Ενωμένης Αριστεράς για διεξαγωγή συζήτησης την ερχόμενη εβδομάδα αναφορικά με την προφυλάκιση των δύο στελεχών του αυτονομιστικού κινήματος, Jordi Sanchez και Jordi Cuixart. 

Η μοναδική διαφοροποίηση ήρθε από την ευρω-ομάδα των Πρασίνων, οι οποίοι αποδέχθηκαν τη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία (κάτι που απορρίπτει η κυβέρνηση της Μαδρίτης, κάνοντας λόγο για εσωτερικό θέμα), είπαν όμως επίσης «όχι» σε διάλογο ο οποίος θα άπτεται δικαστικών θεμάτων. 

Berlusconi: Δεν θα έστελνα Εθνοφρουρά

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πάντως, η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και ηγέτη της Φόρτσα Ιτάλια, Silvio Berlusconi, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Καταλονία και τη στάση της Μαδρίτης. 

Προσερχόμενος στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, πριν τη σύνοδο κορυφής των «28», ο Berlusconi δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κρίση η οποία μπορεί να επιλυθεί με διάλογο». «Εγώ δεν θα έστελνα την Εθνοφρουρά κατά των Καταλανών για να αποτρέψω το δημοψήφισμα», πρόσθεσε.