ΟΕΕ: Απόλυτη στήριξη στη δημιουργία του "ελληνικού Νταβός"

ΟΕΕ: Απόλυτη στήριξη στη δημιουργία του "ελληνικού Νταβός"

Για την απόλυτη στήριξη και συνδρομή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο σχέδιο για τη δημιουργία ελληνικού Νταβός στη χώρα μας, μέσω της σύστασης ενός κέντρου τεχνών και φιλοσοφίας, που θα φιλοξενεί και διεθνή συνέδρια στο νησί Αιγιλεία, διαβεβαίωσαν τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Αλαμάνος, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με αφορμή μάλιστα την τεράστια αυτή επένδυση, κατέθεσαν και την πρόταση του Επιμελητηρίου, που αφορά στη σύσταση μηχανισμού ασφάλισης των ξένων επενδύσεων από μη εμπορικούς κινδύνους, μέσω της δημιουργίας ειδικού οργανισμού και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η παροχή αυξημένων εγγυήσεων προστασίας στον ξένο επενδυτή, ειδικά σε χώρες, που βρίσκονται σε πρόγραμμα, όπως η δική μας, για όσο χρόνο δεν έχουν σταθεροποιήσει πλήρως την οικονομία τους.


Δεδομένη είναι και η συμβολή του Ο.Ε.Ε. στην κοινή ελληνογαλλική διακήρυξη για προσέλκυση επενδύσεων, όπου εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς είναι ο κ. Μάρδας.