Ο Τσίπρας ήξερε για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και μου είπε «συνέχισε»
Βόμβα Ρουμπάτη στην Εξεταστική

Ο Τσίπρας ήξερε για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και μου είπε «συνέχισε»

Μια βόμβα για το θέμα της παρακολούθησης των πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Σαγιά και Πιτσιόρλα, που ενέσκηψε ήδη από τη συνεδρίαση των θεσμών και διαφάνειας έριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξεταστική επιτροπή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε άμεσα και όχι έμμεσα τον τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, για την υπόθεση της αγοραπωλησίας εκτάσεων σε ελληνικά νησιά σε ξένες εταιρείες.

Όπως του αποδίδεται, δια της κατάθεσης του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη που εμπλέκεται στην υπό διερεύνηση υπόθεση και ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, εμφανίζεται να ενέκρινε τη συνέχιση της παρακολούθησης του τότε Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά την ίδια ροή πληροφοριών ο κ. Ρουμπάτης κατέθεσε ότι η παρακολούθηση συνεχίστηκε μέχρι και την υπουργοποίηση του Στέργιου Πιτσιόρλα. 

Ο κ. Ρουμπάτης σύμφωνα με πληροφορίες δείχνοντας χάρτες από τις επίμαχες εκτάσεις υποστήριξε ότι η έρευνα ξεκίνησε γιατί αφορούσε στην πώληση εθνικού εδάφους και συγκεκριμένα το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ ακτογραμμής, σε εταιρεία σχετιζόμενη με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.