Ο Τσίπρας απειλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με... προανακριτική

Ο Τσίπρας απειλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με... προανακριτική

Με σύσταση προανακριτικής επιτροπής απείλησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Αλέξης Τσίπρας, εάν υπογράψει τη διακρατική σύμβαση με το Ισραήλ για την οργάνωση Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, ενώ επικαλούμενος την Φώφη Γεννηματά, μίλησε για Μαξίμου Α.Ε..

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την εν λόγω σύμβαση και ζήτησε να μην υπογραφεί «έχοντας στο μυαλό σας ότι θα κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από κάποιο ΚΥΣΕΑ».

Συνέχισε όμως λέγοντα πως «την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό στη Βουλή, δεν θα έρθει ως επίκαιρη επερώτηση, αλλά ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος» εξαπολύοντας ευθεία απειλή κατά του υπουργού

Κατέληξε δε λέγοντας: «Μην ξεχνάτε ότι δεν θα είστε ισόβια στη διακυβέρνηση του τόπου με την αλαζονεία της εξουσίας που έχετε. Όποτε και αν κάνετε εκλογές θα δείτε την πραγματική δημοσκόπηση. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει παραγραφή, έχουμε αλλάξει το Σύνταγμα. Αυτήν την πρωτοφανή ζημία του Δημοσίου δεν θα αφήσουμε έτσι ως αυριανή κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το θέμα της σύμβασης και κατά τη συζήτηση για την ελληνογαλλική συμφωνία, την οποία καταψήφισε, προκειμένου να θέσει θέμα κακοδιαχείρισης ως προς τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης συνολικά.

Η αναφορά του στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά προκειμένου να μιλήσει για «Μαξίμου Α.Ε.» δείχνει ότι πρόθεσή του παραμένει αφενός να διατηρήσει υψηλούς τόνους σε όλα τα επίπεδα αφετέρου να συνεχίσει το παιχνίδι του φλερτ με το ΚΙΝΑΛ και τους ψηφοφόρους του.