Ο Τραμπ στέλνει το στρατό να φυλάει τα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ στέλνει το στρατό να φυλάει τα σύνορα με το Μεξικό

Με το σχέδιο του να υψώσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό να μην έχει προχωρήσει ακόμα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε ότι θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, στην προσπάθειά του να ελέγξει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ντ. Τραμπ δήλωσε πως «μίλησα με τον στρατηγό Μάτις (υπουργός Άμυνας) και πρόκειται να κάνουμε ορισμένα πράγματα σε στρατιωτικό επίπεδο, έως ότου να έχουμε το τείχος και την κατάλληλη ασφάλεια».

«Θα φυλάμε τα σύνορά μας με τον στρατό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ένα μεγάλο βήμα»

«Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους να περνάνε παράνομα στη χώρα μας, να εξαφανίζονται και - παρεμπιπτόντως - να μην εμφανίζονται ποτέ στα δικαστήρια», επισήμανε ακόμα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως η εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ονδούρα και σε άλλες χώρες κινδυνεύει, εκτός εάν οι χώρες αυτές σταματήσουν ένα «καραβάνι» περισσότερων από 1.200 μεταναστών από την Κεντρική Αμερική που κατευθύνονται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει ήδη επικρίνει το Μεξικό και έχει απειλήσει να ανατρέψει τη συμφωνία των χωρών της βόρειας Αμερικής για τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές, NAFTA, για αυτά τα καραβάνια. Η υπόθεση πιέζει επίσης τις αρχές του Μεξικού ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν εκεί την 1η Ιουλίου.

«Το μεγάλο Καραβάνι των Ανθρώπων από την Ονδούρα, που έρχονται τώρα στο Μεξικό και κατευθύνονται στο ''Αδύναμων Νόμων'' Σύνορό μας καλύτερα να σταματήσει προτού φθάσει εκεί. Κινδυνεύει η παχιά αγελάδα NAFTA, όπως και η εξωτερική βοήθεια στην Ονδούρα και στις χώρες που επιτρέπουν να συμβεί αυτό. Το Κογκρέσο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ!» έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμα που ανήρτησε νωρίς σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ) στον λογαριασμό του στο Twitter.