Ο πρωθυπουργός Netanyahu επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ "διεξάγει επιχειρήσεις" στη Συρία

Ο πρωθυπουργός Netanyahu επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ "διεξάγει επιχειρήσεις" στη Συρία

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Β. Netanyahu επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Ισραήλ «διεξάγει επιχειρήσεις» στη Συρία, παραδεχόμενος για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα ότι η χώρα του επιχειρεί στη γειτονική Συρία, που συνταράσσεται τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από τον εμφύλιο πόλεμο.

«Διεξάγουμε κατά διαστήματα επιχειρήσεις στη Συρία προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο αυτή η χώρα να μετατραπεί σε μέτωπο εναντίον μας» δήλωσε ο Netanyahu κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Κάνουμε επίσης ό,τι χρειάζεται προκειμένου να εμποδίσουμε τις παραδόσεις ιδιαίτερα θανατηφόρων όπλων από τη Συρία στον Λίβανο» προσέθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το 2013. Η πλειονότητα των αεροπορικών πληγμάτων είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν όπλα, τα οποία προορίζονταν για την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Επιπλέον οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συχνά χρησιμοποιούν το πυροβολικό τους προκειμένου να απαντήσουν στις επιθέσεις με ρουκέτες από το συριακό Γκολάν.

Την ίδια στιγμή κι ενώ το Ισραήλ είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας είχε διεισδύσει «από λάθος» στον εναέριο χώρο του Ισραήλ προτού αλλάξει πορεία, ο Νετανιάχου προσέθεσε ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ και της Ρωσίας συντονίζονται προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια».

«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν το βαθμό που η συνεργασία αυτή είναι σημαντική για το κράτος του Ισραήλ» προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ