Ο Πολάκης κλείνει ξανά το μάτι στους αρνητές - Η αναφορά στους εμβολιασμενους νεκρούς

Ο Πολάκης κλείνει ξανά το μάτι στους αρνητές - Η αναφορά στους εμβολιασμενους νεκρούς

Μια αναφορά του Παύλου Πολάκη στο ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων νεκρών σε σχέση με τον συνολικό αριθμό της περιόδου 10 Οκτωβρίου με 7 Νοεμβρίου, προκάλεσε εκ νέου ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να στηρίξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που δηλώνει πως αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Μεγαλύτερη ένδειξη αποτυχίας, με βάση επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και του Τσιόδρα, που ανακοίνωσε στις 10 Οκτωβρίου ότι οι νεκροί 701 πλήρως εμβολιασμένοι, προκύπτει πως στις 7 Νοεμβρίου οι νεκροί είναι 1047» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας πως «πέθαναν 346 πλήρως εμβολιασμένοι» ενώ συνολικά στη χώρα το διάστημα αυτό οι νεκροί ήταν 1.118.

«Τι ποσοστό είναι; αυτό είναι η επιτυχία σας;» ήταν το ερώτημα που έθεσε προκαλώντας ερωτήματα αφού η αναφορά του αυτή αποτελεί και μια εκ των δικαιολογιών που προφέρουν οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι αντιεμβολιαστές. Δηλαδή ότι από τον κορονοϊό πεθαίνουν και εμβολιασμένοι.

Στην αντίδραση που υπήρξε δε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε με το ύφος που περιέχουν οι αναρτήσεις του λέγοντας «κόφτε τις μπούρδες» συμπληρώνοντας ότι «έχουμε υπηρετήσει την επιστήμη όσο λίγοι».

«Πιάσατε πάτο με το κατοστάρικο» ήταν επίσης το σχόλιό του κάνοντας λόγο για «ομολογία αποτυχίας» δίνοντας ουσιαστικά και τη γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναμένεται να καταψηφίσει και τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι άνω των 60 ετών ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο της τάξεως των 100 ευρώ μηνιαίως εφόσον συνεχίζουν να αρνούνται τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Κατηγόρησε και τα ΜΜΕ ότι πληρώνονται «για να κρύβουν τους νεκρούς και να σας λιβανίζουν] συμπληρώνοντας πως τα κυβερνητικά στελέχη είναι «ψιλικατζήδες γερολαλάδες» καθώς και ότι «έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα» για να καταλήξει λέγοντας ότι «η βοή που έρχεται θα σας καταπλακώσει»