Ο Αν. Παπαμιμίκος προαναγγέλει θεσμοθέτηση ιδεολογικοπολιτικών τάσεων στη ΝΔ

Ο Αν. Παπαμιμίκος προαναγγέλει θεσμοθέτηση ιδεολογικοπολιτικών τάσεων στη ΝΔ

Για την προετοιμασία της ΝΔ ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος για καταστατική αναθεώρηση και οργανωτική αναδιοργάνωση, μίλησε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα news247.gr .

Ο γραμματέας της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε διαδικασία εσωκομματικού διαλόγου. κατά την οποία έχει ανοίξει και το ζήτημα θεσμοθέτησης ιδεολογικοπολιτικών τάσεων στο εσωτερικό του.

«Προσωπικά πιστεύω πως η θεσμοθέτηση τάσεων θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να ανοιχτούμε ευκολότερα σε κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται κοντά μας και είναι διατεθειμένες να συμπορευτούν με μια μεταρρυθμιστική, φιλελεύθερη ατζέντα», σημείωσε και έκανε λόγο για ανάγκη συμπόρευσης «με σύγχρονα ρεύματα, δίκτυα πολιτών, κόμματα και προσωπικότητες σε ένα μέτωπο λογικής απέναντι στην ισοπέδωση και το λαϊκισμό».

Σχολιάζοντας σενάρια που μιλούν για το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ή κοινής καθόδου του ευρύτερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου, είπε ότι «η προοπτική προεκλογικής συνεργασίας δεν ευνοείται από τον ισχύοντα εκλογικό νομό και ως εκ τούτου σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αν τα κόμματα θέλουν να διατηρήσουν την αυτοτέλεια τους".

Πρόσθεσε ότι η συνεννόηση είναι υγεία, ότι πάντα θα πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι σε προγραμματική βάση και δεν είναι κάτι που πρέπει να ανασύρουμε μόνο όταν έρχονται τα δύσκολα.

«Πρέπει να γίνουν κουλτούρα του πολιτικού συστήματος και σε καμιά περίπτωση να εκβιάζεται», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ