Ο Π. Καμμένος αμφισβητεί τον D. Trump για το κόστος της αναβάθμισης των F-16

Ο Π. Καμμένος αμφισβητεί τον D. Trump για το κόστος της αναβάθμισης των F-16

Το ποσό των 1,1 δισ. δολαρίων αποτελεί την «οροφή» της Ελλάδας όσον αφορά στις δαπάνες για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αμφισβητώντας τις δηλώσεις του D. Trump, αλλά και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για κόστος 2,4 δις. Σε αυτό το ποσό μάλιστα συμπεριλαμβάνονται, όπως είπε, και έξοδα 350 εκατ. υπέρ του αμερικανικού δημοσίου.

«Είναι μια καινούργια ημέρα για την Ελλάδα και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε απεσταλμένους και ανταποκριτές ελληνικών ΜΜΕ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής στον Λευκό Οίκο.

Επίσης, όσον αφορά στα σχόλια της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής: «Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συμβούλους του. Θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει με τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, να του εξηγήσει ότι επί ΝΔ η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block 52 + Advanced ήταν 3,2 δισ. δολάρια και η τελική τιμή που είχε προεγκριθεί 1,9 δισ. δολάρια».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, σχολίαζε: «Δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16. Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC