Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για χρήση "τακτικών Trump"

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για χρήση "τακτικών Trump"

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron και τον αντίπαλό του Ζακ Γκόλντσμιθ για εφαρμογή μεθόδων, παρόμοιων με εκείνες του Donald Trump.

Ο Khan κατηγόρησε τους δύο πολιτικούς των Συντηρητικών για προσπάθεια διχασμού των εθνικών κοινοτήτων και χαρακτήρισε την τακτική αυτή ως προερχόμενη “κατευθείαν από το εγχειρίδιο του Donald Trump”, αναφέρει ο Guardian.

Σύμφωνα με το Russia Today, ο πακιστανικής καταγωγής Sadiq Khan, που ανέλαβε επίσημα τα νέα καθήκοντά του το περασμένο Σάββατο, αναφερόταν στα αμφιλεγόμενα σχόλια εναντίον των μουσουλμάνων του Donald Trump που ο ίδιος παρουσίασε σε άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Observer.

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου τόνισε πως ήλπιζε η προεκλογική καμπάνια να στοχεύει σε θέματα που αφορούν το στεγαστικό ζήτημα των κατοίκων του Λονδίνου, τις συγκοινωνίες και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αντ'' αυτού, όπως είπε, ο Cameron και ο Goldsmith προσπάθησαν να κερδίσουν ψήφους διχάζοντας τις κοινότητες.

“Χρησιμοποίησαν τον φόβο και τα υπονοούμενα στην προσπάθειά τους να στρέψουν εθνικές και θρησκευτικές ομάδες τη μία εναντίον της άλλης... Οι Λονδρέζοι αξίζουν καλύτερα πράγματα κι ελπίζω πως το Συντηρητικό κόμμα δεν θα ξαναπροσπαθήσει να επαναλάβει [την τακτική αυτή]”.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει συγχαρεί τον Χαν για την εκλογική νίκη του, ούτε την έχει αναγνωρίσει δημόσια.